SaDa Common Blog

Művészet, mindennapok, életképek, bánatok és örömök, átélt és vágyott pillanatok Samu és Dave szemszögéből.

Címkék

blogjaink

Óra

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szerkesztők

Domján Dávid
Dave

Samu Zoltán
Samu

Tiszteletbeli szerkesztő:


Leszkovszki Péter
Peti

Licenc

Creative Commons Licenc

Gazdagok és hülyék (?) - Samu

2007.10.07. 17:55 | Sa-Da | Szólj hozzá!

Címkék: médiavilágunk elmés

Hazánk gazdasági helyzete nem valami jó. Az emberek többsége megérzi a megszorításokat, az áremelkedést, de azért nem kevesen vannak olyanok, akiknek van mit a tejbe aprítani. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen mindig is voltak szegények és gazdagok. Az viszont már érdekesebb, hogy a viszonylagos anyagi jólét miért párosul olyan gyakran hülyeséggel.
Lehet, hogy egyeseknek annyi pénzük van, hogy már nem is tudják értelmes dolgokra költeni? Vagy csak az anyagi jólét lehetővé teszi, hogy a feltűnési viszketegségüket kielégítsék?
A választ nem tudom, de a Napló (Veszprém megye napilapja) „vidám családi hirdetések” rovatából világosan kiderül, hogy valami ilyesmiről lehet szó.
Az más kérdés, hogy szerintem egy születésnapi vagy házassági évfordulós köszöntésnek nem az újságban van a helye. Az elsősorban a családra, meg a közeli barátokra, rokonokra tartozik, és nem a megyére. De, ha valaki úgy gondolja, hogy ilyen különleges meglepetéssel tud örömet szerezni az ünnepelt(ek)nek, ám legyen. Arra viszont még nem sikerült rájönnöm, hogy miért szerepel hetente több alkalommal is olyan hirdetés, amelyben a kedves szülők, nagyszülők az 1 éves (!) gyermeküket ill. unokájukat köszöntik.
Nehezen tudom elképzelni, hogy pl. az 1 éves Gáborka reggel kimászik rácsos ágyából, kimegy a konyhába, hogy aztán a reggeli kakaó mellett, szokás szerint elolvassa az újságot, majd szívében örömmel nyugtázza, hogy szülei, nagyszülei nem felejtették el a születésnapját.
Az öröm persze még nagyobb, amikor a fél rokonság, és még a 3 éves testvér neve is olvasható az „aláírások” között.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://sa-da.blog.hu/api/trackback/id/tr30189223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Por favor haga clic en el siguiente documento 2018.02.15. 05:11:39

Vélemény: Kell neked a full-frame? - Fiatal riporter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása