SaDa Common Blog

Művészet, mindennapok, életképek, bánatok és örömök, átélt és vágyott pillanatok Samu és Dave szemszögéből.

Címkék

blogjaink

Óra

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szerkesztők

Domján Dávid
Dave

Samu Zoltán
Samu

Tiszteletbeli szerkesztő:


Leszkovszki Péter
Peti

Licenc

Creative Commons Licenc

Tervgazdaság - Samu

2007.12.09. 15:20 | Sa-Da | Szólj hozzá!

Címkék: hungarikum

Az elmúlt napokban több helyen lehetett hallani, olvasni, hogy az APEH és a VPOP dolgozói idén is kapnak jutalmat. Ez annak köszönhető, hogy mind a két hivatal túlteljesítette a tervet, vagyis minimum 1,5 %-kal több pénzbírságot szabtak ki, mint az előirányzat. Bár azt nem tudni, hogy pontosan mennyi a beszedett összeg, de Veres János pénzügyminiszter elismerte, hogy a dolgozók átlagosan kéthavi fizetésüket kapják meg jutalomként.
Viszont gondoljunk csak bele! Ezzel a kijelentéssel tulajdonképpen azt is elismerte, hogy a két hivatal működésének célja elsősorban nem a szabályok betartatása, sokkal inkább a pénzbeszedés. Mert hát ott van a terv, amit teljesíteni, sőt, túlteljesíteni kell. Ez meg elég könnyen megy, hiszen melyik ellenőr ne szeretne év végén jutalmat hazavinni? Valószínűsítem, hogy nem találunk köztük olyat. Így az ellenőrzéseket végző dolgozók büntetnek, ha kell, ha nem, attól függően, hogy milyen kedvük van, vagy, hogy beszedték-e már az aznapi előirányzott sarcot.
Jelen helyzetben ott tartunk, hogy szinte mindenki ellenőrizhet mindent. Erre egy példa a nyerőgépek ellenőrzése, melyet a Szerencsejáték Felügyeleten kívül végezhet az APEH és a VPOP is.
A munkahelyemen az APEH küldöttei jelentek meg nem is olyan rég, hogy a játékgépet ellenőrizzék. Megnézték a játékgép papírjait, számlálóit, valamint azt, hogy ki van-e függesztve az engedély, a látogatási szabályzat, a 18 éven aluliak játékát tiltó tábla …stb. Mivel az említett táblákat kiraktuk a pult belső falára (a vendégek által látható helyre), és a géppel is minden rendben volt, nem kötöttek bele semmibe. Felvették a jegyzőkönyvet, és távoztak.
Egy ismerősöm már nem volt ilyen szerencsés. Nála azt kifogásolták, hogy a látogatási szabályzat nem a nyerőgép mellett volt elhelyezve. Ugyanakkor az előző ellenőrzésnél ez nem volt probléma, habár azt egy másik hivatal végezte.
De állítólag csak korrekt ellenőrzésről, és az előírások betartatásáról van szó, nem pénzbehajtásról. Így biztosak lehetünk abban is, hogy a rendőrség sem büntet ilyen céllal, az orvosok nem küldenek minket fölösleges vizsgálatokra, kontrollra a TB támogatás és a vizitdíj miatt, és a felsőoktatási intézményekben sem buktatnak azért, hogy vizsgadíjat szedhessenek be.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://sa-da.blog.hu/api/trackback/id/tr58257950

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: saligari-snail.gr 2018.06.13. 22:41:00

A felcsúti stadion és a Gibraltár színvonalú magyar foci - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása