SaDa Common Blog

Művészet, mindennapok, életképek, bánatok és örömök, átélt és vágyott pillanatok Samu és Dave szemszögéből.

Címkék

blogjaink

Óra

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szerkesztők

Domján Dávid
Dave

Samu Zoltán
Samu

Tiszteletbeli szerkesztő:


Leszkovszki Péter
Peti

Licenc

Creative Commons Licenc

Unikum, Hungarikum, Fantasztikum - Samu

2007.07.11. 15:04 | Sa-Da | Szólj hozzá!

Címkék: kérdés hungarikum

 

Második szezonomat töltöm egy étteremben, és sajnos rá kellett jönnöm, a magyarok többségének semmi éttermi kultúrája nincs.
Persze én megértem, hogy nem mindennapos dolog egy átlag magyar család életében, hogy étterembe jár, sőt, még a nyaraláskor is ritkán engedhetik meg maguknak. De kérem szépen, vannak nagyon jó könyvek Illemtan, Protokoll stb. címmel. Tessék őket olvasgatni!
Nem értem, hogy honfitársaink – tisztelet a kivételnek – miért nem tudnak kultúráltan viselkedni egy étteremben, még akkor is, ha az egy kempingben van. De talán még nem is ez a legszembetűnőbb részükről. Sokkal inkább az, hogy soha semmi nem elég jó. Valamibe mindig muszáj belekötni. Ha más nem, abba, hogy forró a gulyásleves, (amit természetesen forrón kell felszolgálni) és egyébként is, miért nincs halászlé a kínálatban.
A legrosszabb az, amikor az ember 100%-ig odateszi magát, hogy a Kedves Vendégnek a legjobb legyen, és mégis a fikázást kapja. Pedig a magyar vendégek is ugyanazt a kiszolgálást kapják, mint a külföldiek. Ennek ellenére, míg a külföldiektől rendre „very good”, „good service” és hasonló dolgokat hallok, addig a hazai vendég nagyon ritkán elégedett.
Nem állítom, hogy én soha nem hibázok – mert előfordul az is – de legtöbbször saját hülyeségüknek köszönhetik felháborodásukat. Ilyen például, amikor egy asztalnál rendelnek többek között csésze gulyást és pisztrángot is. Ilyenkor mindig megkérdezem, hogy a levest előételnek hozzam-e, vagy a főételekkel együtt. Mert ugye azt illik tudni, hogy a különböző fogásokat egy asztalnál egy időben szolgáljuk fel. Ha azt a választ kapom, hogy mindent egy időben, akkor úgy fogom tenni. Függetlenül attól, hogy a gulyás készétel, és kb. 5 perc alatt megmelegszik, a pisztráng viszont frissensült, aminek kell egy jó 20-25 perc a grillen. Kifejezetten bosszantó, amikor 10 perc múlva toporzékolva jön a vendég, hogy a levest már rég ki lehetett volna hozni, mert azt csak melegíteni kell, vagy a végén panaszkodik, hogy sokat kellett várni az ételre. Nem tudom, biztos nyersen eszi a halat …
Azt, hogy valaki hogy viselkedik igazság szerint embere válogatja, és nem nemzetisége. De valamiért a statisztika mégis azt mutatja, hogy a hazai vendégek a legrosszabbak. Ennek van valami oka is, vagy csak véletlen egybeesés?

A bejegyzés trackback címe:

https://sa-da.blog.hu/api/trackback/id/tr73116043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása