SaDa Common Blog

Művészet, mindennapok, életképek, bánatok és örömök, átélt és vágyott pillanatok Samu és Dave szemszögéből.

Címkék

blogjaink

Óra

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szerkesztők

Domján Dávid
Dave

Samu Zoltán
Samu

Tiszteletbeli szerkesztő:


Leszkovszki Péter
Peti

Licenc

Creative Commons Licenc

Végidőjárásjelentés - Samu

2007.02.10. 01:18 | Sa-Da | 1 komment

Címkék: elmés

Időjárásunk mostanában elég változékony. Hol hidegebb van, mint kéne, hol pedig melegebb. Ennek megfelelően változnak a szakértői vélemények is.
A hideg ciklusok alkalmával másról sem lehet hallani, csak arról, hogy hamarosan újabb jégkorszak következik be. Amikor a szokásosnál magasabb a hőmérséklet, akkor hirtelen az elsivatagosodás veszélye forog fenn.
A legröhejesebb az egészben az, hogy mindkét drámai változás hátterében a globális felmelegedés áll. Én ugyan nem vagyok tudós, és nem értek hozzá, de számomra úgy tűnik, hogy ez a két egymással teljesen ellentétes változás nem léphet fel ugyanazon dolog következményeként.
Az viszont majdnem biztos, hogy globális felmelegedés van. Ennek oka pedig nem más, mint hogy a Földön élő emberek tömege folyamatosan szennyezi a környezetet. Itt nem csak arra gondolok, hogy káros anyagokat juttatnak a levegőbe, a földbe, vagy a vizekbe. Minden egyes ember – és természetesen más élőlény is – már azzal is kárt okoz, hogy levegőt vesz, az elhasználtat kilélegzi, vagy éppen a szervezetében felgyűlt salakanyagokat a környezetbe juttatja. De ez egy normális dolog.
Mikrokörnyezetünkben ugyanezek a folyamatok játszódnak le akkor, amikor pl. egy mikroorganizmus hatására megromlik az asztalon felejtett szalámi. A mikrobák az új környezetben nagyon jól érzik magukat, és gyors ütemben szaporodnak. Aztán a tápanyagok elfogynak, és a sejtek szaporodása lecsökken, és egy darabig ugyanannyi mikrobasejt jön létre, mint amennyi elpusztul. Végül saját anyagcseretermékeikkel annyira megmérgezik környezetüket, hogy a teljes sejtállomány kipusztulhat.
Mindezt figyelembe véve, miért nem lehet elfogadni azt, hogy ez a Föld, illetve a rajta élő összes szervezet esetében sincs máshogy? Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a környezetszennyezés helyénvaló, csak arra az apró tényre szeretnék rávilágítani, hogy egyszer úgyis minden elpusztul. A Föld is, addig még hosszú idő fog eltelni.

Ennek ellenére élhetünk úgy, ezt az időt még hosszabbá tegyük.

A bejegyzés trackback címe:

https://sa-da.blog.hu/api/trackback/id/tr7635342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tistedur 2007.02.13. 20:35:28

hát a globális melegedés okozhat lokális lehülést..ha a golf-áramlat kicsit nyugatabbra csúszik az atlanti-óceánban az íreknél pl.lehűlés lenne :)
süti beállítások módosítása