SaDa Common Blog

Művészet, mindennapok, életképek, bánatok és örömök, átélt és vágyott pillanatok Samu és Dave szemszögéből.

Címkék

blogjaink

Óra

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szerkesztők

Domján Dávid
Dave

Samu Zoltán
Samu

Tiszteletbeli szerkesztő:


Leszkovszki Péter
Peti

Licenc

Creative Commons Licenc

Majd összeáll 5. - Samu

2007.02.24. 19:42 | Sa-Da | 1 komment

… Út közben a Scouso-ügy eseményeit pörgette végig a fejében. Nem volt nehéz dolga, mert életének egy meghatározó eseménye volt ez.
Néhány éve John még biztosítási nyomozó volt a Glospher Uninon-nál, ahol most is dolgozik. Egy csúnya baleseti ügyet kapott, melynek vizsgálata során a szálak a Scouso Company-hoz vezettek. Bonyolult dolgok kerültek felszínre, és John jelentése nyomán a Nemzetbiztonsági Hivatal vette át az ügyet. Ennek a munkának köszönheti jelenlegi főosztályvezetői pozícióját.
- Mi lehet az összefüggés, és mit akarnak tőlem? – tépelődött John, majd hirtelen megtorpant és körülnézett.
Az Ipartelepen állt. Körülötte hatalmas, lepusztult épületek, szétdobált hordók, rozsdaette gépmaradványok, omladozó kémények és temérdek szemét mindenfele.
Tétován szemlélte az elé táruló képet, majd a kétségbeesés lett úrrá raja. Széttárta karjait, s az ég felé nézve ordította:
- Itt vagyok! Mit akarsz tőlem? Mit keressek?
De csak nem érkezett válasz.
Miután lehiggadt egy kicsit, jobb ötlet híján úgy döntött, hogy végigjárja a csarnokokat, hátha talál valamit.
Már vagy a negyedik épületben nézett körül, amikor a terem hátsó szögletében megpillantott valamit. A hiányos tetőn át beszűrődő fény mintha egy falra festett jelre vetődött volna. John azonnal odarohant, hogy szemügyre vegye a dolgot. Bár a beverődő esőcseppek már eléggé megkoptatták, John biztosra vette, hogy a Scouso Company logóját látja. Izgatottan keresgélni kezdett, de csak egy kapcsolószekrényt talált a környéken. Kinyitotta, majd óvatosan elkezdte felnyomni a kapcsolókat, és figyelt, történik-e valami. Egyszer csak egy piros spotlámpa fénycsóvája jelent meg az oldalfalon. John közelebb lépett. Egy hatalmas vasajtó körvonalai rajzolódtak ki előtte. Megpróbálta kinyitni, de hiába nyomkodta a zárszerkezet melletti gombot, hiába ütötte és rugdosta, az ajtó meg se moccant.
- Megint zsákutca – gondolta, miközben fáradtan rogyott az ott heverő dobozok közé.
Szemeit becsukva hanyattfeküdt. Próbált rájönni mi is történik vele. Fejében folyamatosan a nap történései peregtek.
Gondolatmenetét telefoncsörgés szakította meg. Megint ugyanaz a hang volt:
- Emlékezz, John! A kezedben a kulcs.
- De kicsoda... – kezdte John a kérdést, de a búgó hang ismét belefojtotta a szót.
Egy darabig eltűnődött, majd kikotorta zsebéből a kulcsát.
- A lakásomat nem nyitotta – emlékezett vissza. Akkor lehet, hogy ide való?
Benyomta a zárba a kulcsot. Könnyedén belement, és sikerült elfordítani is. A gomb megnyomása után az ajtó hangos berregéssel kinyílt.
John belépett. Egy szobában találta magát. Az íróasztalon egy bekapcsolt laptop volt. A képernyőre pillantott, melyen a következő felirat állt:
”Meg akarod tudni, mi történik? Nyomd meg az Entert!”
John leült, és elindította a programot. A telefonból ismerős hang szólat meg:
- Jól figyelj John, mert amit most hallani fogsz, megismételhetetlen. A lejátszás végén a fájl automatikusan törlődik a gépről.
Egész eddigi életed tele volt hazugságokkal. Te valójában nem vagy Kathrin és Tom vérszerinti gyermeke. Valódi szüleid ismeretlenek. Egy éves korodig egy árvaházban neveltek az ikertestvéreddel, Gregoryval együtt. Téged örökbe fogadtak, és normális életet élhettél. Ő még sokáig az intézetben lakott, majd katonai iskolába járt. Kitűnő képességei révén a CIA ügynöke lett. Viszont néhány napja sajnos meghalt, pedig kulcsszerepet töltött be egy nagyszabású akcióban.
Mi egész életedben figyelemmel kísértük, mi történik veled. Most eljött az idő, hogy a testvéred helyébe lépj. Mivel tudjuk, hogy magadtól ebbe soha nem mentél volna bele, kénytelenek voltunk ilyen eszközökhöz folyamodni.
Két lehetőséged van. Vagy segítesz nekünk, és visszakaphatod régi életedet, vagy eltűnsz a Föld színéről. Jelenlegi állás szerint te soha meg sem születtél. Töröltünk mindenféle nyilvántartásból. Egy semmiből jött ember vagy. Hiába is próbálnád bebizonyítani, hogy ki vagy, senki nem fog hinni neked.
A döntés a kezedben van. A telefonoddal mindössze egy számot tudsz felhívni. A telefonkönyvben megtalálod. Ha úgy döntesz, hogy hajlandó vagy nekünk dolgozni, hívd fel, de ne próbálj meg kérdezősködni, mert csak egy esélyed van az életben maradásra. Mit választasz?
A kérdés elhangzása után a képernyő elsötétült…  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sa-da.blog.hu/api/trackback/id/tr6639988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vick 2007.02.24. 22:00:19

Wow, ez egyre jobban tetszik!
süti beállítások módosítása