SaDa Common Blog

Művészet, mindennapok, életképek, bánatok és örömök, átélt és vágyott pillanatok Samu és Dave szemszögéből.

Címkék

blogjaink

Óra

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szerkesztők

Domján Dávid
Dave

Samu Zoltán
Samu

Tiszteletbeli szerkesztő:


Leszkovszki Péter
Peti

Licenc

Creative Commons Licenc

Majd összeáll 2 - Dave

2007.02.01. 17:44 | Sa-Da | Szólj hozzá!

Címkék: majd összeáll

...Mikor odaért a buszmegállóba, feltűnt neki, hogy a szél által odahordott szeméten kívül más nem várta a járatot. Nem így szokott ez lenni. A szomszéd házban lakik egy idős néni, ő mindig ezzel a busszal járt. És Sam is, az a fura figura, ki mindig azt a kopott, lyukas tarisznyát szorongatta az oldalán. Senki nem volt itt rajta kívül. Álmosan tűnődött, vajon mi történhetett? Ez az apróság összezavarta a reggelt. Nincsenek meg a megszokott momentumok, nem tudja kiolvasni Clarence néni illatából, hogy mit reggelizett, s nincs itt Sam sem, hogy egy félénk pillantással odaköszönjön neki. A szemetet apró hurrikánokba rendezve ide-oda forgatta a szél, mely meg-megremegtette a megálló üvegkalitkáját.
John órájára pillantott, s megdöbbenve látta, hogy a Casio most is ugyanúgy 7 óra 9 percet formáz felemás mutatóival, mint amikor a lépcsőházban, leejtve a kulcscsomót a karjára pillantott. Füléhez emelte, s várta, hogy hallja azt a jól megszokott, szeretett kattogást, ami miatt megvette ezt az órát. De az csak nem szólt, némán gubbasztott John kezén. Megrettenve fordult körbe, hogy valakitől megkérdezhesse a pontos időt. De senkit sem látott az utcán. Kihalt volt, csak a szél járta át. Megkopogtatta az óráját, hátha életet ver így bele, de aztán hamar rájött, az nem oldaná meg a problémáját. Így sűrű léptekkel elindult a belvárosba, a fullasztó irodaházba. Nyugtalanította, hogy egy teremtett lelket nem lát sem előtte, sem mögötte. Lassú futásba kezdett, vállra akasztott aktatáskáját lóbálta a szél, a hideg belekarmolt a hajába. Futás közben nem vette észre, s beletoccsant egy pocsolyába; a piszkos vízcseppek hamar elborították a nadrága szárát. Felszisszent, talán káromkodott is egyet, de már semmivel sem törődve futott át az úton, a belváros, az áhított tömeg, a zsúfoltság felé. Ahogy lelépett a járdáról, érezte, hogy enged a karóra a szorításából, s csúszik le a kezén. Még oda akart kapni, de addigra a Casio már földre zuhanva elterült egy zebracsíkon.
- Még ez is...- mormogta John, s lehajolt az óráért. Ahogy elérte volna, felnézett, s látta, hogy egy autó tart felé. Ledermedt a látványtól, az agyában gyorsan végigfutott a gondolat, hogy hagyja veszni az annyira szeretett órát, vagy kapjon érte gyorsan. Ugrott volna el, de teste lezsibbadt, s csak a kigúbadt szemeit érezte, ahogy nekipaszírozódnak arccsontjának, és bámulja a hirtelen közeledő kocsit. Tehetetlenül próbált mozdulni, de izmai nem reagáltak a parancsra! Már magán érezte a koszos lökhárító ütését, a hűtővíz forró lehelletét, az ablaktörlőlapátok hajba tépő fájdalmas ütését, amikor hangos kerregéssel leszédült az éjjeli szekrényről az orosz gyártmányú ébresztőóra. Riadtan ébredt fel az átizzasztott ágyruhák közül, megkereste a földön hangoskodó órát, kinyomta, majd a konyhában kávézaccot csinált a korábban még boldogan rá mosolygó pörkölt szemekből. Pár falatot evett csak, majd magára kötötte a nyakkendőjét, gondosan elsimította a haját, és  elindult dolgozni...

A bejegyzés trackback címe:

https://sa-da.blog.hu/api/trackback/id/tr7332821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása