SaDa Common Blog

Művészet, mindennapok, életképek, bánatok és örömök, átélt és vágyott pillanatok Samu és Dave szemszögéből.

Címkék

blogjaink

Óra

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szerkesztők

Domján Dávid
Dave

Samu Zoltán
Samu

Tiszteletbeli szerkesztő:


Leszkovszki Péter
Peti

Licenc

Creative Commons Licenc

Dő vinőr téx it ól - Dave

2007.04.18. 12:48 | Sa-Da | 1 komment

Címkék: hungarikum

Ez nem jött össze!

Na jó, inkább kezdem egy személyes indíttatású dologgal. Én aztán tényleg nem szeretem a focit. Apám fájlalja is, ő nagy focista volt, csak saját földhöz ragadtságán múlott, hogy nem került el Győrbe az NB 1-be. Szóval vesztettünk. Harmadjára indultunk el az Eb-rendezési pályázaton, és megint bebuktuk. Az utolsó egy hétben figyeltem fel az eseményekre, és kezdett érdekelni. Hisz gondolkodó ember belelátta a lehetőséget. A hatalmas hírverést, a más által összehozott, de rólunk, Magyarországról szóló marketingtevékenységet, a verseny miatt szükséges infrastrukturális fejlesztéseket, melyek nagy többsége nem csak az EB-re készül, és így tovább. De bebuktuk.
Volt három végső pályázat: Olaszországé - akik annyira tisztában voltak azzal, hogy ők nyerik a rendezés jogát, hogy nem is foglalkoztak az egésszel; Lengyelország-Ukrajna - akik amit tudtak, kihoztak magukból, de igazából a kutya nem gondolt rájuk, mint nyertesekre; és Magyarország-Horvátország - akik szívüket-lelküket beleadták a pályázatba, akik a legjobb munkát adták át az UEFA-nak, akik egyedülálló filmet mutattak be. Aztán mégsem ez a két nép nyert. Na, aztán én további okfejtésbe nem szeretnék bonyolódni, megteszik majd helyettem ezt az okosok. Már most hallottam, hogy az MLSZ valakije maffiaüggyel magyarázza a lengyel-ukrán pályázat első helyét. Hát ha így van, akkor legalább nekik van egy olyan maffiájuk, amelyik EB-pályázást visz haza. S, hasonló gondolatsíkon továbbgondolva az egészet: ezek szerint az ukrán maffia veri az olasz maffiát. Vagy azok aludtak? Vagy lesz még ezután vendetta???

Sajnálom, hogy így alakult. Van két nép, két szomszédos nép, amelyik békében tudnak egymás mellett élni, és ezt erősíti az a tény, hogy az egyik nép a magyar; ez a két nép összehoz egy nagyszerű pályázati anyagot, hónapokon, éveken keresztül dolgoznak rajta, terveznek, autópályát építenek a két ország között, látogatják egymást, fonódnak szorosabbra a nemzeti szálak - és akkor jön április 18-a, és megrendülten hazarepülnek Cardiff-ból. Bár elbuktuk, ezt is, én azért azt mondom: szép volt fiúk! Az ukrán maffiát meg majd legyőzzük valahogy, mondjuk Suzuki Swift-ekkel, jurtákkal, betyárokkal...
Valahogy, de egyszer már győzni fogunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://sa-da.blog.hu/api/trackback/id/tr9060290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kotyagos 2007.04.21. 19:34:14

Sziasztok!

Furcsa érzések keringenek benne az elvesztett foci Eb rendezésével kapcsolatban. Egyrész nem voltam/vagyok meggyőződve arról, hogy meg tudtuk volna rendezni. De hát állítólag akkor tud küzdeni ez a nép, ha van cél előtte. Végülis milyen jó vizes Eb-t rendeztünk a nyáron. Bár a medencék az utolsó utáni pillanatban készültek el. Viszont tudtam ha megrendezhetjükaz Eb-t, valahogy el kell jutnom legalább az egyik meccsre. Hiszen nagy neveket láthattunk volna játszani, de nem is a nagy nevek a lényeg, hiszen egy egyszerű mezei focimeccsnek is hangulata van, hát még mi lehet egy nagy mérkőzésen.
Viszont látni azok arcát és csalódottságát, akik hónapok óta a pályázaton dolgoztak. A legnagyobb csalódást az okozza, hogy ennyire becsapták őket. Tudom, hogy az a dolga a döntéshozoknak, hogy nem áruljanak el semmit a döntés előtt, és nem tudom mit mondhattak a másik két pályázónak, de hogy nem volt annyi vér a pucájukban, hogy a méltóságunkat megőrizhessük. Legalább egy szavazat. Olyan nagy kérés lett volna. Mivel ráadásul harmadszor pályáztunk és talán meg tudtuk volna csinálni, és egyáltalán nem értek egyet olyanokkal akik abban látják a hiba okát, hogy nincs megfelelő sportpályáink. Ha esélyt se kapunk hogy bizonyítsunk.
süti beállítások módosítása